Om mig

Sønderjylland, Denmark
Hej. Her starter min blog, hvor jeg vil fortælle, om min dagligdag - min familie - mine hobby'er, og hvad der ellers sker i mit liv. Jeg hedder Pia, er en pige, som står midt i livet, gift med jordens dejligste mand - John, har 2 dejlige drenge, Bjarke på 17 år, som bor hjemme og Mark på 26 år og bor i København. Vi bor ude på landet, på en dejlig ejendom med lidt jord til i det skønne Sønderjylland. Her har vi en dejlig japansk inspireret have med en dam, hvor vi har japanske koi. Vi har et par heste, en schæfer ved navn Odin og 2 katte - Troldemis og Bamse. Jeg har 2 altoverskyggende interesser - heste og patchwork. Jeg vender tilbage snarest og fortsætter min fortælling. Har du noget på hjerte, så skriv på min blog, og jeg skal forsøge, at svare dig. Mange hilsener Pia

lørdag den 21. april 2012

Fest, Fest, Fest....

Disse dage går med den ene fest efter den anden.
Torsdag startede med Guldbryllup hos min Moster og onkel Hans Henry. Det var en flot og faktisk bevæget oplevelse. Min moster og onkel ligner bestemt ikke et par der har været gift i 50 år, de ser meget yngre og flotte ud begge to, end man forestiller sig et guldbrudepar.
Vi startede i kirken, hvor de blev velsignet og præsten holdt en pæn tale om parret. Herefter gik turen til Øster Højst Kro, hvor vi blev modtaget med et glas champagne til velkomst. Der var dækket ved runde borde, hvor John og jeg sad sammen med min kusine Dorte, og Johns fætter Arne, som er gift med hinanden. Dortes kusine --------- og hendes mand fra den anden gren af  hendes familie og Anja og Johnny, så vi var i dejligt selskab.
Vi fik det lækreste mad - til forret ferskrøget laks med asparges, Røræg, flødestuvet spinat og flutes. Hovedretten var rosastegt okstefilet m. sukkerærter, peberfrugt, broccoli, svampe, pebersauce og pommes risoles. Sidst men ikke mindst hjemmelavet islagkage med hindbærsauce. Det smagte vidunderligt. Til kaffen fik vi kransekage, cognac og likør og til natmad grovbrød med pålæg, brie og varm leverpostej.
Der var rigtig mange sange og personlige taler til guldbrudeparret. En skøn og dejlig dag sammen med en masse søde mennesker.

I aftes var vi til fødselsdag hos min far. Det var ikke nogen kæmpefest, men en hyggelig komsammen, hvor vi kun var de nærmeste - børn og børnebørn til en aften i familiens skød.

I dag går det så videre til min svigerfars fødselsdag, og i morgen til konfirmation hos min nevø Ole, så vi har stadig noget tilgode.

Rigtig god dag til jer alle.

Pia



lørdag den 14. april 2012

QUILTBUTIKER i SKANDINAVIEN: Kathrines Quilte Stue

QUILTBUTIKER i SKANDINAVIEN: Kathrines Quilte Stue: Kathrines Quilte Stue , Frederik Stangsgate 41, Frogner, 0264 Oslo, No Butiken startade 1994 och har allt vad en quiltare kan önska sig, ty...

Ihh hvor jeg glæder mig......


I mandags tog Bjarke til Polen med Skærbæk Realskole på studietur. Nu er han atter på vej hjem og ankommer til Skærbæk i morgen middag, jeg glæder mig til han kommer hjem igen. 
De sidste 3 dage har jeg været sengeliggende pga. stærke smerter i nakke, skuldre, arme, og jeg har været nødt til at tage en del medicin, som så har givet mig nogle tossede mavegener. Onsdag kørte John til Tønder direkte fra arbejde for at spille badminton og var først hjemme igen ved 22 tiden. Torsdag aften var han til møde og igen sent hjemme, i aften har han været til kortspil, så det har været nogle lange ensomme dage. 
Håber virkelig, at jeg kommer på højkant i morgen igen. 


Min flittige mor var og aflevere endnu en strikket trøje i dag, som skal sys sammen, så hun kan få hæklet den sidste kant forneden, inden den kan tages i brug. Det er så den 4. striktrøje, som hun har lavet til mig siden sidste sommer, desuden har hun strikket en cardigan til Bjarke.  Det er virkelig dejligt, at hun har lyst til at strikke til os, og skønt at man bare kan finde den model, som man gerne vil have, vælge farve garn og vupti, så har man endnu en lækker hjemmestrik.

Her så modellen den er strikket efter...
 

(ved desværre ikke, hvordan jeg roterer billedet)








Knus Pia

fredag den 13. april 2012

mandag den 9. april 2012

Hamlet er kommet i jorden.......

Nu er vi så  kommet så langt hen i foråret, at de første kartofler (Hamlet) er lagt i jorden. De har ligget til forspirring i 4 uger, og havde fået nogle flotte grønne spirer. 




Senere, om ca. 14 dage skal der sættes Ditta og Solist og sidst i maj Bintje. Så er der kartofler helt frem til foråret igen.


Hos os er det John der står for det hårde arbejde, så han gravede riller, og jeg lagde kartoflerne i jorden......dejlig arbejdsfordeling....




3 rækker blev det til i denne omgang...




Som blev pænt dækket til. Da det stadig ikke er alt for varmt, og der endnu er fare for nattefrost, kom de selvfølgelig i drivhus. Vi skulle jo gerne have kartofler sådan engang midt i juni.....




Færdigt arbejde.


Sidste sommer var nogen af planterne vokset igennem et lille hul i topdammen og havde lavet så meget ravage, at der var kommet et rimelig stort hul i folien. Det måtte John lige have lappet, således at der nu kan sættes gang i filter og vi kan få dammen op at køre igen for sommeren....




Nu myldrer det frem med planter i haven, hostaerne er godt på vej....




Liljerne er allerede et godt stykke oppe af jorden, er faktisk lidt bange for, hvis der skulle komme for meget frost, at de kan tage skade...






Bjarke har haft besøg af hans kæreste Anne de sidste dage, det er bare sådan et sødt par de to....






Vi er bare så glade for, at han har fundet sig sådan en sød, glad og køn pige, og at de er så glade for hinanden.....


Hvem kan også stå for hende.....


Langfredag var vi på Oldemorstoft museum til Sønderjysk kaffebord sammen med mine svigerforældre. Jeg har i mange år haft lyst til at prøve sådan et kaffebord, selvom min mormor og morfar havde Sogn Kro i Løgumgaarde, så jeg har nok smagt de fleste før. Men sikke et orgie af af kager .....27 slags, så ikke alle blev smagt. 




Her er vi alle godt forsynede.... Svigerfar (Pauli), John, mig og Svigermor (Gunhild)


Påskelørdag stod den på 50 års fødselsdagsfest hos John's fætter Arne, som er gift med min kusine Dorte. Det var til brunch på Central Hotellet i Løgumkloster. Det var rigtig hyggeligt, og da hele familien var samlet blev der rigtig snakket. 


Rigtig god 1. påskedag til jer alle. 


Mange hilsener 


Pia